Het concept AIE is ontstaan in 2015. Na veel onderzoek hebben we het ideale wiel gebouwd. AIE | Aero Is Everything staat voor kwaliteit en kennis. Onze wielen worden ambachtelijk opgebouwd met de meest kwalitatieve producten. De spaken die we gebruiken zijn de beste op de markt, de naaf bestaat uit carbon en titanium en draait op de beste keramische lagers. Wij verkopen wielen in verschillende velghoogtes, te kiezen uit 38mm – 50mm – 60mm – 88mm of een combinatie van twee verschillende hoogtes. Verder bestaat er ook de keuze om te opteren voor banden, tubeless banden of tuben. Al de velgen die gebruikt worden, buiten de MTB reeks, zijn brede U-shaped velgen.

V E L G E N

De velgen die AIE gebruikt zijn standaard 28mm brede ‘U-shaped’ velgen. Daarnaast is er voor 2019 een ULTRA lijn met nog bredere velgen voor nog meer aerodynamica. Dit maakt het wiel iets stijver zonder in comfort in te boeten, integendeel zelfs. De aerodynamica van de velg is hierdoor ook verhoogd met 11%. Bij een brede velg zit de band minder gekneld waardoor de band minder vervorming heeft. Resultaat hiervan:

  • meer grip in de bochten
  • minder belasting van de band
  • minder rolweerstand
  • betere opvanging van schokken
  • meer comfort

Het probleem dat zich vaak voordoet bij het remmen op carbon is dat u minder remvermogen heeft tegenover bij aluminium velgen. AIE heeft dit probleem aangepakt door basalt remranden te gebruiken. Basalt is een vulkanisch natuurproduct. Deze stof is veel ruwer dan gewoon carbon, waardoor onze carbon velgen zeker ook gebruikt kunnen worden in slechtere weersomstandigheden. Verder zijn onze velgen beter bestand tegen zeer hoge drukken en temperaturen waardoor lange en steile afdalingen geen probleem vormen.
Voor de MTB hebben we een heel assortiment velgen beschikbaar in verschillende breedtes en hoogtes, asymmetrisch en symmetrisch.

N A V E N

Een goede naaf is te herkennen aan zijn technische eigenschappen die vaak onzichtbaar zijn aan de buitenzijde. Bij AIE focussen wij niet alleen op het design van de buitenzijde maar ook de binnenzijde mag gezien worden. De keramische lagers zijn van een uitzonderlijke kwaliteit. Ze zijn gemaakt met ‘Grade 3 Silicon Nitride’ kogels, dit maakt ze 400% gladder en 128% harder dan stalen kogels. Zelfs wanneer onze lagers gemonteerd zijn, lopen deze nog steeds soepel. Daarnaast zijn we van mening dat fietslagers zowel radiale als axiale belasting moet aankunnen en dat ze ook regelbaar moeten zijn. Een ander belangrijk punt is de duurzame afdichting tegen vuil, zand en water. Naast goede sealings op de lagers gebruikt AIE een bijna wrijvingsloos smeermiddel binnenin de lager. Dit soort vet wordt bijna vloeibaar bij het draaien van de lager waardoor deze een minimale wrijving heeft, maar liefst 60% minder dan een andere keramische lager. Daarnaast is het smeermiddel waterafstotend en biedt het een beschermende factor tegen vuil en zelfs fijn stof. Het voorwiel telt 2 lagers, het achterwiel 4, waarvan 2 in de naaf zelf en 2 in de body. Elke cassettebody bestaat uit een zeer licht staal die zelfs bij enorme kracht op de cassette na enkele uren fietsen zo goed als geen schade zal aanbrengen aan de body. Hierdoor komt de cassette niet los te zitten en kan AIE een constant directe overbrenging garanderen.

S P A K E N

De combinatie van het 2-cross design, straight-pull spaken en versterkte koppen maakt de Sapim CX Ray spaken de sterkste op de markt die tot de lichtgewichten behoort. Deze spaken legt extreem goede testresultaten af. De unieke kracht en flexibiliteit maken deze spaken geschikt voor alle fietsdisciplines. De spaken hebben een zeer aerodynamische insnijding doordat het middelste gedeelte van de spaak in een speciale vorm geperst wordt om zijn specifieke profiel te vormen. CX-Ray spaken worden gebruikt door professionele renners over de hele wereld. Straight-pull spaken zijn 25% sterker dan traditionele J-bend spaken. De connectie van J-bend spaken zijn minder stabiel dan straight-pull spaken.

N I P P E L S

De ronde vorm van het hoofd van de Sapim Polyax nippels werkt als een kogelgewricht op de velg, waardoor deze als gegoten zit. De nippels worden met Loctite 243 vastgezet zodat ze niet snel loslopen. Hierdoor is bijstellen niet nodig, maar dit is uiteraard nog wel altijd mogelijk. De zwarte kleur van de nippels maakt het wiel helemaal af.

D E C A L S

Deze U-shaped velgen worden voorzien van filterdunne decals. Standaard is er keuze uit zwarte of witte stickers. Maar bij AIE zijn we meer gespecialiseerd in het samenstellen van custom decals die perfect zijn afgestemd op de kleuren en design van de fiets. Hiervoor hoeft u enkel ‘Custom’ aan te duiden bij de keuze-mogelijkheden. Nadien nemen wij verder contact met u op om de wensen van klant af te stemmen.

A F S T E L L I N G

Een voorwiel krijgt vooral veel rechte krachten te verwerken waardoor speling zo goed als niet voorkomt bij goede lagers. Bij het achterwiel ligt dit anders, deze zijde krijgt meer te verduren door verschillende factoren (zoals bij het optrekken, schokken op het achterwiel,…) Een goede afstelling is dus een must. AIE biedt een eenvoudige maar efficiënte oplossing.

Bij de AIE wielen zijn de keuzes van verschillende materialen een bewuste keuze geweest. Achter elk gekozen onderdeel zit een reden, dat maakt onze wielsets dan ook uniek. Zowel tijdens het ontwerpproces alsook tijdens de opbouw van het wiel wordt er nauwkeurig te werk gegaan en bekijken we elke stap met precisie. Handwerk, kennis, innovatie, techniek en kwaliteit vinden elkaar in onze wielsets. AIE heeft een ongekende prijs-kwaliteit verhouding. Maar daar blijft het niet bij… AIE biedt ook een goede dienst na verkoop aan, wij hechten groot belang aan een uitstekende service.

L E V E R I N G

Aangezien de wielen volledig worden opgebouwd naar keuze van de klant worden onze AIE wielen binnen de 14-dagen klaargezet voor verzending.

L E U K  O M  T E  W E T E N

Wist je dat je bij een rit van 40km (met AIE wielen) aan een gemiddelde snelheid van 40km/h maar liefst 48sec of 6 watt bespaard?

Wist je dat onze velgen 11% aerodynamischer zijn dan een standaard carbon velg?

Wist je dat de Basalt remrand, die AIE gebruikt, een vulkanische steen is?

Wist je dat onze keramische lagers met ‘Grade 3 Silicon Nitride’ kogels, 400% gladder en 128% harder zijn dan stalen kogels?

Wist je dat de Sapim CX Ray Straight-Pull spaken 25% sterker zijn dan traditionele J-bend spaken en dat elke spaak gewaarborgd wordt met Loctite 243?

Wist je dat onze wielsets zelf samengesteld kunnen worden naar uw persoonlijke voorkeur?

Interesse in onze handgemaakte AIE wielen? Stuur ons een mail via info@bvparts.be

hreht rhre rht