Bij de opstart van KALAS stond niet de bedrijfswinst maar de liefde voor de wielersport voorop. KALAS Sportswear werd opgericht in 1991 door de plaatselijke wielerlegende Čestmír Kalaš, ex-wielrenner en begeleider van diverse wereldkampioenen. Zijn doel was om geld in te zamelen en zo de cyclocross in Tabor te ondersteunen met kledij voor fietsers.

Meer dan twintig jaar later heeft deze opzet enorme vleugels gekregen en is KALAS uitgegroeid tot een van de toonaangevende Europese producent van wielerkledij en sportkledij. Om aan iedereen zijn wensen te voldoen leveren wij jaarlijks 5,000 unieke grafische ontwerpen naar onze klanten. De kleding wordt uitgevoerd in meer dan 400,000 verschillende snitten, maten en materialen.

Productie

De productie van KALAS wielerkledij gebeurt volledig en uitsluitend in Tabor en maakt gebruik van de nieuwste technologische middelen. In één gebouw, op vier verdiepingen hebben wij alle processen en ook de kwaliteit constant onder controle. Voor onze kleding kiezen wij exclusief hoogwaardige en fuctionele materialen vanuit Italië en Zwitserland.

De stoffen worden gesneden op een moderne ‘Lectra’ snijmachine. Het snijden is volledig gerobotiseerd wat geen ruimte voor defecten geeft.

Het bedrukken van de kledij gebeurt op een digitale Japanse plotter ‘Mimaki’. Deze plotter heeft een capaciteit van 200 truitjes per uur en dat allemaal in fotografische kwaliteit (720 dpi). Door het gebruik van het Zwitserse Jetcol papier en de ecologische kwaliteitsinkt uit Italië is de kwaliteit verzekerd. Deze drukmethode is zeer nauwkeurig en dankzij de brede waaier aan kleuren zijn complexe ontwerpen en foto’s makkelijk te drukken.

Om de stof te bedrukken, gebruiken zij een sublimatie drukmachine van het Italiaanse bedrijf Monti Antonio. Tijdens de sublimatie wordt de kleur van het ontwerp op de stof overgebracht door een combinatie van druk en hitte. Hier streven ze ook naar een hoge nauwkeurigheid voor de verdere verwerking van alle afzonderlijke onderdelen van de kledij.

Alle kledij wordt genaaid in hun hoofdvestiging in Tsjechië. Op deze manier houden ze de volledige productie onder controle. zij zijn bijzonder trots op het hoge niveau van hun naaiproces. Hun naaiateliers zijn uitgerust met moderne machines van merken zoals Juki, Union Special en Brother Rimoldi. In combinatie met de vaardige handen van de naaisters zorgt dit voor de hoge graad van afwerking van hun kledij.

Kalas streeft er voortdurend naar om de kwaliteit en het uitzicht van hun producten te verbeteren. Omdat hun kledij aan de hoogste eisen van functionaliteit en comfort zou voldoen, werken zij voortdurend aan de ontwikkeling en voeren zij testen uit met professionele wielrenners, atleten en gerenommeerde onderzoeksinstituten zoals de Technische Universiteit van Liberec.

http://www.kalas.be