BVPARTS is zowel wereldwijd als online de goedkoopste Stages Powermeters Dealer!

Het Amerikaanse Stages heeft een powermeter ontwikkeld die in de linkercrankarm is gemonteerd. De unit in de crankarm stuurt draadloos de gegevens naar een fietscomputer via ANT+ of Bluetooth 4.0. De powermeter-unit met een behuizing van polycarbonaat is voorgemonteerd op de crankarm. Het monteren van de powermeter is dus erg simpel. De originele linker crankarm hoeft enkel vervangen te worden door de crankarm met de Stages powermeter.

De Stages powermeter is daarom verkrijgbaar voor verschillende cranktypes, zoals voor de Hollowtech2 van Shimano of GXP-cranks van Sram. De unit zelf is erg klein (65x30x10 mm) en weegt slechts 33 gram. Sterker nog, ten opzichte van de originele crankarm is het extra gewicht slechts 20 gram! Hiermee is de Stages powermeter één van de lichtste powermeters op de markt. De behuizing van de Stages powermeter is van polycarbonaat, dat erg duurzaam, sterk en flexibel is. De techniek binnenin is hierdoor goed beschermd tegen stoten en weersinvloeden. Bij het rijden door de regen of een plas zal het water het binnenwerk dus niet bereiken.

De powermeter wordt gevoed door een CR 2032 knoopcelbatterij die een levensduur heeft van ongeveer 200 uur. De batterij kan eenvoudig zelf vervangen worden. Het gemeten vermogen wordt draadloos verstuurd naar elke willekeurige ANT+ of Bluetooth 4.0 headunit, zoals een smartphone, Garmin, Polar, etc. Stages hanteert een nauwkeurigheid van 2%, dit geldt voor het vermogen gemeten van het linkerbeen. De afwijking tussen het linker en rechterbeen is hierbij niet meegenomen.

Betrouwbare, consistente data is echter het belangrijkste bij powermeters, iets dat de Stages Powermeter zeer zeker levert. Naast het vermogen meet de Stages Powermeter ook de cadans, zonder extra benodigdheden als een cadanssensor of cadansmagneten. De cadans wordt namelijk gemeten door versnellingssensoren in de unit zelf. Het gebruik van versnellingssensoren zorgt voor een snelle en betrouwbare manier van meten. Er wordt direct geregistreerd wanneer je stopt en begint met trappen. Geen concurrent kan een dusdanig lage prijs rekenen, zeker niet voor een powermeter die zo weinig extra gewicht op de weegschaal brengt en makkelijk te monteren is.

Bekijk al onze powermeters!

oie_transparent-1